Pod pokličkou Stance
Zavařili jsme si! Žádný skandál ale nečekejte. Stance Communications si udělala příjemný večer na kurzu vaření Chefparade. A rozhodně se nevařilo jen z vody, v menu se objevily ravioly, bůček, cibulačka i sladké tiramisu.
Pracovní síly jsme tentokrát spojili v kuchyni v areálu Holešovické tržnice. Nasadili jsme zástěry, úsměv na rty a pod odborným vedením vzali do rukou vařečky. Na jednotlivých stanovištích se mísily vůně i ingredience, z kterých jsme poskládali ucelené menu. V duchu hesla „co sis navařil, to si sněz“ jsme si vychutnali poctivou cibulačku, domácí ravioly plněné ricottou, vietnamský grilovaný bůček Bún Cha a vše jsme završili sladkou tečkou v podobě tiramisu.
Těžko porovnávat, které pokrmy se povedly lépe. Prázdné misky a talíře hovoří za vše. Nešlo však jen o kulinářské umění, prověřily nás také dílčí hry. V nich excelovaly ženy. Katka z ostravské pobočky se ukázala jako šampionka v přebírání cizrny hůlkami. Za pražské týmy dosáhla prvenství Janča s nejdelší oškrabanou slupkou hrušky a poté Lucka, která v zápolení o perfektně vyšlehaná vajíčka našla jako první odvahu obrátit v dramatickém finiši misku, ze které bílky díky správné konzistenci nespadly.
Pokud hledáte recept na dobrou náladu, oblečte společně zástěru. My si to užili do posledního sousta! :)